נהיגה בשיכרות
עו"ד לתעבורה ישראל כרמל
050-6271214 

ינשוף
נשיפון

מדינת ישראל הגדירה את עבירת הנהיגה בשכרות כאחת מעבירות התעבורה החמורות ביותר. אכן בנהיגה בשכרות הסיכון למעורבות בתאונת דרכים עולה. פקודת התעבורה קובעת אסור על נהיגה ברכב כאשר הנהג שיכור וקובעת במקביל מי יחשב כשיכור בעת היותו נהג או ממונה על רכב, מהן הסמכויות הנתונות לשוטר בהקשר זה ומהן הבדיקות שניתן לעשות ובאיזה אופן. פקודת התעבורה מסמיכה כאמור שוטרים לדרוש מנהג לבצע בדיקת נשיפה לגילוי שכרות ובדיקת דם או שתן מנהג אשר קיים לגביו חשד סביר כי הינו שיכור בין אם מאלכוהול או משימוש בסם מסוכן אסור. תקנות התעבורה קבעו סף אשר מי שבגופו נמצא אלכוהול ברמה העולה על הסף יחשב כשיכור. בנוסף הוגדרה בתקנות "אוכלוסייה מיוחדת" אשר לגביה נקבע סף עליון נמוך הרבה יותר. 

מי כלול באוכלוסיה המיוחדת:

 

מהם ריכוזי האלכוהול הקובעים: 

אוכלוסיה מיוחדת (כפי שפורט לעיל)

שאר האוכלוסיה:

הבדיקות:

בדיקה בנשיפון - בדיקה ראשונית במכשיר נשיפון אלקטרוני הנותן לשוטר אינדיקציה ראשונית לכמות האלכוהול בגופו של הנהג הנבדק.
בדיקת מאפיינים – הליכה על קו, הבאת אצבע לאף – עמידה בהצלחה במבחן לא בהכרח תזים את החשד אלא מהווה שלב טרם הבדיקה במכשיר הינשוף, אולם ינתן לה משקל בהליך המשפטי.
בדיקת ינשוף – בדיקת נשיפה במכשיר הבודק את כמות האלכוהול בליטר אויר נשוף ומהווה ראיה פורנזית הניתנת להגשה לבית המשפט אם עמדה בתנאים שנקבעו.
בדיקת נשיפה במכשיר הינשוף – Drager 9510IL
הנהג הנבדק ידרש לנשוף לפיית המכשיר שתי נשיפות ארוכות ורצופות על מנת שתתקבל תוצאה על גבי פלט מודפס שישמש את המשטרה כחלק ממכלול הראיות להוכחת האשמה. חובה לציין כי הכשלת הבדיקה או סירוב לבצע בדיקה על ידי נהג ישמשו את המשטרה כראיה לנהיגה בשכרות ובלבד שהוסבר לנהג באופן ברור משמעות הסירוב.  אדם המסרב לבדיקת נשיפה יחשב כשיכור גם אם הסכים לביצוע בדיקת דם.
במקרים בהם תוצאת הבדיקה מראה רכוז אלכוהול גבוה מאוד או שאין זו הפעם הראשונה בה הנהג הנבדק נמצא חשוד כנוהד בשכרות או שהורשע בעבר בעבירה זו יתכן אף כי הנהג יעוכב לחקירה ואף יעצר.  

הליכים מנהליים במשטרה

מיד לאחר בדיקת הינשוף היה והתוצאה הינה מעל לרף שנקבע לאכיפה (290 מיקרוגרם אלכוהול בליטר אויר נשוף - שהינו שונה מהרף שנקבע בתקנות לאוכלוסיית הנהגים הרגילה) השוטר יזמן את הנהג לשימוע אצל קצין משטרה לצורך פסילת רישיון הנהיגה ל 30 ימים והשבתת הרכב ל 30 ימים, לעיתים קרובות השימוע מבוצע בו במקום.  

ענישה

נהג המורשע בנהיגה בשכרות  דינו על פי חוק  הוא פסילת רישיון נהיגה לפרק זמן מינימלי של שנתיים בנוסף יושת עליו קנס פסילת רישיון נהיגה על תנאי ויתכן אף מאסר על תנאי.
הסתייעות בעורך דין תעבורה אשר ייצג אתכם בבית המשפט יכול להביא לתוצאות חמורות פחות כגון הסבת סעיף האישום מנהיגה בשכרות לנהיגה תחת השפעת אלכוהול או אז עונש המינימום בחוק הוא 3 חודשי פסילת רישיון נהיגה.
לנהגים המוגדרים כאוכלוסיה מיוחדת או כאלו שאין זו הפעם הראשונה בה הם מורשעים בנהיגה בשכרות יכולות להיות משמעויות נוספות רבות להרשעה בנהיגה בשכרות עד כדי הצורך ל"הוציא" מחדש רשיון נהיגה, כולל כל העלויות הכרוכות בכך ובהתנהלות וחיים ללא רישיון נהיגה לתקופה ארוכה מאוד.

התמודדות עם כתב אישום על נהיגה בשכרות מבלי להסתייע בשירותיו של עו"ד מומחה בתחום התעבורה מהווה לקיחת סיכון של פסילת רישיון נהיגה לתקופה ארוכה, קנס כספי כבד, התמודדות מול רשות הרישוי, המכון הרפואי לבטיחות בדרכים והוצאות כספיות כבדות לתקופה ארוכה. 

טופס שימוע
דוח מאפיינים
Facebook

ייעוץ ראשוני ללא התחייבות 

 צרו קשר עכשיו 

 או השאירו פרטים ונחזור אליכם

עו"ד ישראל כרמל

050-6271214