נהיגה בפסילה
עו"ד לתעבורה ישראל כרמל
050-6271214

משטרת ישראל ובתי המשפט רואים בעבירה של נהיגה בפסילה עבירת תנועה חמורה ביותר, נהגים המורשעים בדין בעבירה זו יכולים למצוא עצמם אסורים מאחורי סורג ובריח.

הסמכות לפסול את רישיון הנהיגה נתנה למספר גופים:

1. בית המשפט - שופט רשאי להטיל עונש של פסילת רישיון נהיגה על נהג שהורשע בביצוע עבירות תנועה ואף כעונש נלווה לעבירה פלילית.

2. רשות הרישוי - פקיד משרד הרישוי רשאי לפסול רישיון נהיגה בין אם בשל צבירת נקודות חובה (על פי תקנה 549(ג) לתקנות התעבורה) ובין מטעם של אי כשירות לנהיגה (ע"פ סעיף 51 לפקודת התעבורה) , בהמלצת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים (מרב"ד)

3. קצין משטרה - על פי סעיף 47(ה) לפקודת התעבורה רשאי לפסול מנהלתית רישיון נהיגה של נהג בשל מעורבות בתאונת דרכים או ביצוע עבירת תנועה חמורה.  ​

כאמור נהיגה בפסילה היא בין העבירות החמורות ביותר בפקודת התעבורה. בעת הגשת כתב האישום לבית המשפט התביעה המשטרתית תמיד דורשת עונשי מאסר בפועל ופסילת רישיון נהיגה לתקופה ארוכה. כאשר נהג נתפס נוהג תחת פסילת רישיון נהיגה בפעם השנייה ומעלה, בתי המשפט נוהגים לפסוק עונשי מאסר בפועל.

נוכחותו ומעורבותו של עורך דין העוסק בתחום התעבורה בשגרה וזו מומחיותו היא קריטית, על מנת לברר עד תום את כלל הסוגיות ולאתר כשלים בעבודת המשטרה על מנת להקל בענישה.  

אזיקים
Facebook

ייעוץ ראשוני ללא התחייבות 

 צרו קשר עכשיו 

 או השאירו פרטים ונחזור אליכם

עו"ד ישראל כרמל

050-6271214